Pleunie Hoving regisseert

Zie hier het interview met Pleuni Hoving en een paar voorproefjes

 

Ondanks de coronamaatregelen, maar dankzij de digitale mogelijkheden, zijn onze spelers, onder leiding van Pleunie Hoving, zeer actief bezig met de repetities voor een nieuwe voorstelling. 

Het wordt, zoals jullie wellicht van ons gewend zijn, weer een uiterst bijzondere voorstelling. Dit keer met zang, dans en boordevol hilarische, hartstochtelijke en hysterische momenten. Het publiek mag dit keer aanschuiven aan het diner in huize Addams bij een familie van op zijn zachtst gezegd, bijzondere figuren en vreemde gasten.
Zo is daar Wednesday, de inmiddels volwassen, enigszins macabere dochter des huizes, die op zoek is naar een prooi uh echtgenoot. En wat te denken van Lurch, de zwijgzame dan wel grommende butler en zijn onnavolgbare schaduw, alhoewel? De schaduw is bij nader inzien blijkbaar toch behoorlijk ‘volgbaar’.
Morticia is de vrouw des huizes die langzaam weg kwijnt vanwege het ‘achterstallig onderhoud’ door haar al zo lang afwezige eega. Verder loopt er de piepende en krakende oma rond met haar trouwe kater, die ook nog voor andere doeleinden wordt gebruikt en rijdt er de onverstoorbare overgrootmoeder, waarvan je denkt dat ze niets meekrijgt, maar dat is maar schijn.
Gomez Addams verschijnt als ‘dappere oorlogsheld’ ten tonele met een schitterende serenade. Vervolgens brengt hij met een prachtige baltsdans zijn vrouw in vervoering om haar vervolgens te beminnen.
Een vreemde jute rups kruipt over tafel, waaruit onverwachts nog een familielid tevoorschijn komt.
Naast de vaste bewoners zijn daar nog de bijzondere, wellustige en onafscheidelijke tweeling Lola en Lisa, de naar deserteurs en landverraders zoekende generaal Von Slush, de priester die de familie hoopt te bekeren met aan zijn zijde twee ‘vrome’ nonnen.
Dit bijzondere diner wordt doorspekt met bijzondere maar passende muziek.