Open repetitie

Gisteren hebben we een open repetitie gehad van het toneelstuk ‘Vaag’. De bezoekers waren mensen uit de zorg en leden van Matigheid en Genoegen.

Het was erg spannend. Het stuk is door de spelers zelf gemaakt en we waren natuurlijk heel benieuwd of we op de goede weg zijn. 

De reacties waren zeer positief. We hebben feed back ontvangen, van zowel de bezoekers uit de zorg, als van onze eigen leden. 

Alle gemaakt opmerkingen zullen zeker verwerkt worden, om over zes weken een mooie voorstelling neer te kunnen zetten. 

 

Vaag speelt zich af in een sombere, en hopelijk niet reële toekomst. Zoals nu verwacht wordt is het aantal mensen met dementie toegenomen. En al is het personeel binnen de zorg van goede wil en zeer gemotiveerd, de druk is hoog en wordt door uitval van overwerkte medewerkers steeds hoger. Daardoor is er steeds  minder personeel beschikbaar.

In ‘Vaag’ zijn vijf mensen op de dagbesteding. Vanuit de speaker komt de mededeling dat de vaste begeleider van die dag niet aanwezig is en dat er op dat moment ook geen vervanging beschikbaar is. De vijf cliënten, met beginnende dementie, zijn op zichzelf aangewezen. Via de speaker wordt af en toe aangegeven wat zij kunnen gaan doen. Wel is er een manusje van alles, die bereid is af en toe in te springen.

Gedurende het stuk heb alle vijf een spotlight moment, waarin iets over vroeger verteld wordt, of over hoe zij tegen de situatie aankijken.