Muulke

Muulke 2019

Muulke 2019cOp 20 september toog een delegatie van onze vereniging naar Weert. Tenslotte was onze voorstelling ‘Alice in Wonderland’ door het LFA genomineerd voor zowel ‘meest opvallende vormgeving’ als voor ‘meest opvallende voorstelling’ van het afgelopen seizoen.

Muulke 2019b

Het jury rapport voor ‘meest opvallende vormgeving’ luidde: “De kostuums en het decor blonken uit in creativiteit. De vele personages hadden stuk voor stuk een ingenieus kostuum dat opviel door simpele vondsten die zeer doeltreffend waren en het karakter van het personage omarmde. Door te spelen in de buitenlucht en daarbij optellend de manier waarop elke scène weer een totaal andere achtergrond had, waanden wij ons direct in Wondeland. Het stuk, de spelers en het decor dansten als het ware om haar bezoekers heen omdat er helderheid was in waar wanneer de focus moest zijn, viel het publiek van de ene verrassing inde andere.” Een prachtig rapport natuurlijk, maar net niet voldoende om de prijs van ‘meest opvallende vormgeving’ in de wacht te slepen.

Het jury rapport voor ‘meest opvallende voorstelling’ luidde: “Met een groep van 14 spelers 31 rollen op zoveel verschillende manieren neerzetten is een prestatie. Niet alleen was er kundig spel, werd er goed samengespeeld en ruimte gegeven aan de medespelers,er was zoveel spelplezier! Ondanks het feit dat de gekozen teksten, uit twee Lewis Carroll boeken, zeer absurd waren, in zowel inhoud als zinsopbouw, was de tekstbehandeling dermate goed dat je als publiek laveerde tussen iets direct begrijpen of eventjes denken en dan het kwartje horen vallen. Het werd het publiek dus zeker niet te makkelijk gemaakt; het werd serieus genomen en op waarde geschat. De timing van de spelers was goed en er werd mee geveerd met de toeschouwers. De personages namen zichzelf stuk voor stuk serieus en dat zorgde ervoor dat zelfs in dit soort absurde situaties het publiek volledig werd meegezogen in Alice’s Wonderland.

Dit was de laatste prijs van de avond die uitgedeeld werd en de spanning was te snijden. Alsof we op veren hadden gezeten sprongen we op toen bleek dat deze prijs voor onze voorstelling was.

Muulke 2019a

Muulke 2018

We mogen terugkijken op 4 fantastische voorstellingen van “De Miserabelen”. De complimenten van het publiek waren niet van de lucht en we zijn dan ook heel trots op wat we met z’n allen hebben gepresteerd.

Toneelhuis LFA heeft de voorstelling bekeken en meegenomen in het juryrapport. En natuurlijk zijn we apetrots te kunnen melden dat we twee keer genomineerd waren. Namelijk voor de meest bijzondere voorstelling en ook nog een voor de meest bijzondere vormgeving van dit theaterseizoen! We waren natuurlijk razend benieuwd of deze nomitaties omgezet zouden gaan worden in een prijs. Op vrijdag 22 juni was de ‘Aovond van ’t Muulke’. Een afvaardiging van onze vereniging is daar vol verwachting naartoe geweest. Je weet maar nooit, er waren tenslotte nog andere genomineerden. Hoe groot was dan ook de blijdschap dat we de nominatie voor meest opvallende voorstelling beloond zagen met ’t Muulke.

MuulkeMuulke