Miserabelen

Hoe maak je van een zeer bekend en dramatisch verhaal een voorstelling voor het amateurtoneel?

Het verhaal spreekt voor zich. Jean Valjean belandt in een strafkamp voor het stelen van een brood. Na vrijkomst weet hij, onder een andere naam, rijkdom te vergaren. Hij neemt de zorg op zich voor de dochter van een van zijn fabrieksarbeiders, die verzorgd wordt door een nare familie. Hij blijft echter achtervolgd worden door zijn aartsvijand, inspecteur Javert. Het ergste van alles is die liefde van Cosette voor jongeman Marius. Valjean dreigt zijn enige sprankje hoop in het leven te verliezen aan de liefde.

Onder de bezielende leiding van regisseur Dineke De Velde Harsenhorst zijn we begonnen met de repetities van de toneelbewerking “De Miserabelen”. De voorstellingen vinden het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni 2018 in Pica Mare plaats.

Dat betekent hard repeteren. Gelukkig hebben we, naast een aantal spelers, die hun sporen al hebben verdiend, een flink aantal nieuwe, veelal jonge spelers mogen verwelkomen. Omdat er ook nogal wat kinderen in het stuk voorkomen zijn er met TSP (Theater SpeelPlaats Gennep) afspraken gemaakt over het meedoen van een aantal gastspelertjes.
Bij regisseur Dineke de Velde zijn we in goede handen. Zij heeft met ons meerdere grote producties op de planken gebracht. Daarnaast heeft zij als regisseur van de Gennepse Revue en de Revue over het afscheid van het Maria Roepaen terrein haar visitekaartje afgegeven. 

De Miserabelen is een toneelbewerking van het bekende boek van de Franse schrijver Victor Hugo uit 1862. In 1980 werd de roman door Schönberg en Boublil bewerkt tot een uiterst succesvolle musical.

Repetitiew