VAAG op tournee

Op 23 apil 2023 werd het toneelstuk Vaag opgevoerd in PicaMare te Gennep.

Vaag is een productie geheel in handen van spelers van Matigheid en Genoegen. Uitgangspunt was: een sombere toekomst, waarin zowel het aantal dementerenden als het gebrek aan personeel toenemen. De spelers hebben de teksten zelf bedacht. Daarbij hebben zij zich laten inspireren door wat zij in hun nabijheid meemaken en door bezoek aan Alzheimer cafés, films en verhalen uit de zorg. Voor de regie werd gekozen voor Amber Trumpie. Zij is een van de jongste leden van Matigheid en Genoegen en staat op het punt haar opleiding ‘Docerend theater maken’ af te ronden. Amber heeft de teksten van de spelers in het script gevat.

Het stuk speelt zich af op een dagbesteding voor licht dementerenden. Bij aanvang meldt de voice-over dat er die dag geen personeel aanwezig is. Ook de vrijwilligers zijn verhinderd. De cliënten zijn dus op het systeem aangewezen en krijgen slechts ondersteuning van het manusje van alles.

De cliënten raken hierdoor verward, maar proberen zichzelf zo goed mogelijk te vermaken. Telkens als het systeem met een nieuwe mededeling komt is er echter weer verwarring. Gelukkig biedt het manusje van alles steeds uitkomst.

Gedurende de voorstelling heeft elke cliënt een spotlight moment, een terugblik op het verleden n.a.v. een lolly, hoe moeder vroeger was, een terugblik op de zorg, een bewustwording van wat er met je gebeurt en onbegrip over hoe dementie je kan overkomen.

De voorstelling is soms confronterend, maar bevat zeker ook humor.

Inmiddels is VAAG opgevoerd bij het Alzheimer café in Grave en ook hier ontvingen we veel lovende kritieken, maar eveneens de vraag of we ook elders kunnen spelen. 

Er is besloten deze voorstelling op verzoek ook op locatie te spelen.

Geplande voorstellingen:
8 juni Wijchen
12 juni  Alzheimer café Gennep 
29 juni Wijchen

.De voorstelling duurt ca. 60 minuten. Op locatie dienen voor de spelers 2 tafels en 6 stoelen aanwezig te zijn. Voor het uitlichten van de spotlightmomenten zorgen wij.

Het tarief voor een voorstelling op locatie voor ca. 50 personen is € 150,00 exclusief reiskosten.

Voor meer informatie over de  voorwaarden kunt u contact opnemen met
Elly van Lieshout 06 558 976 23