Toneelvereniging Matigheid en Genoegen

Gennep

Alice in Wonderland repetities

een_onderonsje_met_de_koning.jpegVreemde_vogels.jpegWateroverlast.jpgIMG_4438.jpgrustende_soldaat.jpegMiauw.jpegKat_rust_uit.jpegMuulke 2019b.jpgSoldatenw.jpgTwiedeldie-_en_dom.jpegIMG_4425.jpgHartenboer.jpegMuulke 2019a.jpgRegiew.jpgMuulke 2019c.jpgIMG_4447.jpgWedstrijd.jpegStriem.jpegZijn_ze_niet_stralend.jpegIMG_4422.jpgIMG_4428.jpgBuiten001.jpgSoep.jpegalenhumpw.jpgPosterAlice.jpg

De artistieke leiding van een toneelstuk is in handen van een (professioneel) regisseur. Deze bepaalt hoe het toneelstuk wordt vormgegeven. Feitelijk is de regisseur tussenpersoon tussen de auteur van het stuk en de spelers. Rollen worden verdeeld door de regisseur. Wel gebeurt dit veelal in overleg met de spelers.

De regisseur wordt bijgestaan door een regie-assistent, een produktieleider, decorbouwers, belichtings- en geluidstechnici en costumières.

Voor de spelers is het belangrijk dat de regisseur duidelijke aanwijzingen geeft bij de repetities en hen zo weet te stimuleren een goed resultaat neer te zetten.

De regisseur is bepalend voor het eindresultaat.

Copyright © 2018. All Rights Reserved. Webmaster Y. Beeuwkes

X

Right Click

No right click